Onderzoek

 

Het ontwikkelen van producten gebeurt niet van de een op de andere dag. Bij het vinden en samenstellen van de juiste ingrediënten komt nog best veel kijken. Een product moet natuurlijk veilig zijn. Het moet bovendien goed werken, maar daarnaast ook fijn aanvoelen in het gebruik. Om dit te onderzoeken schakel ik regelmatig hulp in van testpersonen. Wat ervaren zij? En wat doet nu een product bij hun klachten? Soms komen we er tijdens zo’n testperiode achter dat een product ook kan helpen bij huidproblemen waarvoor het eigenlijk niet bedoeld was. Dat wil ik dan vervolgens verder onderzoeken.

Ik heb ondertussen al verschillende mooie resultaten verzameld. Je kunt ze hier nog eens nalezen. Zoals je ziet ben ik niet alleen bezig met het maken en verbeteren van producten. De laatste jaren heb ik ook veel aandacht voor de invloed van leefstijl en voeding op huidklachten. En wat is precies de rol van onze darmbacteriën? Kunnen probiotica helpen? En supplementen? We weten steeds meer, maar er is ook nog zo veel om uit te zoeken. Houd zeker ook de lopende onderzoekjes in de gaten! We zijn bezig met het effect van blauw licht op de huid, voedselintolerantietests en nog veel meer!

 


 

Nieuwe onderzoeken

 Op dit moment zijn er geen nieuwe onderzoeken gepland.

 

 


 

Lopende onderzoeken

 

Helpt het Azelaic Acid Serum ook bij periorale dermatitis (clownseczeem)?

In maart 2020 is er een nieuw onderzoekje gestart met mijn Azelaic Acid Serum. Samen met deze laatstejaarsstudent huidtherapie, Carla, gaan we kijken naar de werking van het product bij periorale dermatitis, ook wel clownseczeem genoemd. (De roodheid en eczeemklachten manifesteren zich vaak rond de mond, vandaar die naam.) Het Azelaic Acid Serum is speciaal ontwikkeld voor de onrustige huid. De huid met puistjes dus, met vlekjes en roodheid. Klachten die je vaak ziet bij rosacea en acne. Maar er kwamen wat aanwijzingen dat het Serum misschien ook kan helpen bij genoemde eczeemklachten. Dit gaan we verder bekijken. Carla gaat afstuderen op dit onderwerp. 

 

 

Wat weten we nu over het effect van blauw licht op de huid?

Is blauw licht schadelijk voor je huid? Het licht dus uit je mobieltje, laptop of andere beeldschermen. Om dit beter uit te zoeken, heb ik de hulp ingeschakeld van een groep geneeskundestudenten van de Erasmus Universiteit. Want tussen twee haakjes: dit type licht wordt ook ingezet als therapie bij huidklachten als acne. ‘Mijn’ studenten hebben inmiddels verschillende studies gevonden die laten zien dat huidcellen sneller verouderen wanneer ze zijn blootgesteld aan blauw licht. Bij welke dosis gebeurt dat eigenlijk? Word je sneller oud als je iedere avond zit te Netflixen of chatten? Is er ook sprake van een cumulatief effect? Over die vraag gaan we ons de komende weken buigen. Met een speciaal dagboek gaan we bijhouden in welke mate we dagelijks worden blootgesteld aan blauw licht.

 

Onderzoek voedselintolerantietests bij huidklachten

Ook het tweede project dat ik met de Erasmus Universiteit doe, is superinteressant. Dat gaat over de relatie tussen voedselovergevoeligheid en huidklachten. Je kan namelijk een uitbraak van puistjes krijgen door een reactie op voeding, bijvoorbeeld zuivel of varkensvlees. Waarom kan dat zomaar ineens gebeuren? En: hoe kom je daar nu achter? Om een overgevoeligheid te meten kun je heel wat testen doen, bij een arts, een orthomoleculair therapeut of thuis. Maar hoe betrouwbaar zijn die tests. Ook dit zal ik samen met ‘mijn’ voedingswetenschapper Lorenzo en de studenten uitzoeken. Zodat we iedereen met huidklachten beter kunnen adviseren. En wie weet, kunnen we ooit zelf zo’n test aanbieden.

 

 

Wat vinden jullie van de nieuwe waterresistente Suncover?

Om misverstanden te voorkomen: een waterproof zonnebrandcrème bestaat niet. Maar wat wél kan, is een zonnebrandcrème meer waterresistent maken. En met nieuwe ingrediënten en technieken kun je er dan ook nog voor zorgen dat de crème nog steeds goed smeerbaar is (want dat is meestal niet het geval met producten die tegen water moeten kunnen). Daar heb ik afgelopen jaar dus hard aan ‘geknutseld’. Een enthousiaste groep vrijwilligers was vervolgens bereid om deze nieuwe waterbestendige Suncover met SPF 30 uit te proberen op reis.

 


 

Afgeronde onderzoeken

 

Helpt het Azelaic Acid Serum ook bij seborroïsch eczeem?  

Nog niet zo lang geleden deed ik een oproepje aan mensen met seborroïsch eczeem om mijn nieuwe Azelaic Acid Serum te proberen. Ik wilde onderzoeken of het Serum dat ik speciaal ontwikkelde voor de onrustige en gevoelige huid misschien ook iets kon doen bij dit type huidklachten. We hebben uiteindelijk maar een kleine groep mensen gevolgd, toch deel ik graag deze mooie uitkomsten met je.

Lees hier de resultaten →

 

 

Dit doet het Azelaic Acid Serum bij acne en rosacea

Ik weet nog hoeveel aanmeldingen we voor dit onderzoek kregen. En dat is niet zo gek. Heel wat mensen worstelen met een onrustige huid - sommigen al zo lang ook. Dat was ook een van de redenen om dit Serum te ontwikkelen. Een mild, maar werkzaam product dat zonder recept verkrijgbaar is. De meeste kandidaten die we selecteerden hadden rosaceaklachten. Maar er deed ook een jongen van zeventien jaar mee aan het onderzoek die al een tijd lang last had van acne. Bekijk hieronder de resultaten en voor- en nafoto’s van de deelnemers. Maar lees zeker ook de ervaringsverhalen.

Lees hier de resultaten →

 

 

Darmbacteriën, voeding en acne: is er een verband? 

Wie mijn blogs en posts een beetje volgt, weet dat er de laatste jaren steeds meer aanwijzingen zijn dat er een ‘lijntje’ loopt tussen de darmen en de huid. De darmen spelen vermoedelijk een rol bij verschillende huidklachten. Zo zou acne misschien veroorzaakt kunnen worden door de samenstelling van de darmbacteriën, bepaalde voeding of een lekkende darm. Samen met de Universiteit Maastricht heb ik daar onderzoek naar gedaan. De uitkomsten waren een beetje anders dan ik had verwacht, maar niet minder interessant.

Bekijk ze hier →

 

 

Is mijn Body Cream geschikt voor de gevoelige en (extreem) droge huid?  

Mijn Body Cream gaat nét een paar stapjes verder dan de meeste producten die je voor je lichaam kunt vinden. Verder dus dan alleen het hydrateren en verzachten van de huid. Ik heb er namelijk ook antioxidanten aan toegevoegd, waaronder niacinamide en zoethoutwortel. Geloof me, dat is echt bijzonder voor een lichaamsproduct. Maar waarop ik écht trots ben, zijn de reacties van de groep mensen die mijn Body Cream als eerste testte. Hier zaten mensen bij met eczeem, met psoriasis, met een heel droge, gevoelige, jeukerige huid en met keratosis pilaris. Zij reageerden allemaal heel positief. En ervaarden geen irritatie, maar gaven aan dat hun huid écht beter aanvoelde.

Lees hier verder →